Siirry sisältöön

Palvelut

Kiipeilykaato & Kantojyrsintä

Versta Oy on 2018 perustettu yhtiö, joka tarjoaa kaikki arboristipalvelut. Piha- ja ongelmapuiden poistamista (mm. kiipeämällä sekä konetyönä) sekä kantojen poistaminen tehokkaalla kantojyrsimellä.
Kiipeilykaato/puiden kaato, kantojyrsintä sekä puiden kuntoarviointi ja hoitoleikkaus ovat keskeisin osa toimintaamme. Lisäksi myös puun jatkojalostaminen/puun työstäminen kuuluvat palveluun (mm. lankkusahaus pihapöydiksi, laavut ja liiterit).

Piha- ja ongelmapuiden poistamiseen rakennetussa ympäristössä liittyy monia sellaisia asioita, jotka tekevät työn suorittamisen haasteelliseksi. Puiden koko saattaa olla hyvinkin suuri puun alasottamiseen käytettävään tilaan nähden. Lisäksi puun kunto saattaa olla heikko ja tämä asia vaikuttaa puun alasottamiseen käytettäviin tekniikoihin.

Puun poistamisen sijaan joskus ratkaisu mahdolliseen ongelmaan voi olla puun hoitoleikkaus. On syytä kuitenkin muistaa, että hoitoleikkaus on puun kannalta sen vioittamista, joten oksien poistamisessa / puun muotoilussa on hyvä pysyttäytyä maltillisena.

On hyvä muistaa, että pihapuiden osalta ajoissa tehdyt toimet ovat ensi arvoisen tärkeitä. Nuorien puiden rakenneleikkauksella puun kasvusuuntaa voidaan ohjata ja näin välttää tai pienentää ongelmien määrää myöhemmin. Rakenneleikkaus on siis syytä tehdä ajoissa ja se tehdään nimen omaisesti nuoriin puihin.

Puiden poistamisella tarkoitetaan puun kaatamista kokonaisena eli suorakaatona tai puun alasottamista kiipeämällä eli kiipeilykaatona. Puiden poistaminen voidaan tehdä myös nostokorista tehtynä tai muulla koneellisesti suoritettavalla menetelmällä. Pihapuiden poistaminen suoritetaan aina tilanteeseen sopivammalla ja asiakkaalle edullisimmalla tavalla. Puuaines voidaan kuljettaa kokonaisuudessaan tontilta pois tai jättää esim. puiden rungot polttopuiksi, vaihtoehtoja on aina useita ja niistä voidaan keskustella ja valita sopivin tapa toteutettavaksi.

Kantojen poistamisessa ylivoimaisesti paras menetelmä on kantojen jyrsintä siihen tarkoitetulla kantojyrsimellä.  Kantojyrsintä on mahdollista suorittaa miltei missä tahansa paikassa, (ahtaissakin pihoissa), kantojyrsimen koko vaikuttaa hieman siihen, mihin kantojyrsimellä päästään kantoja jyrsimään. Kantojyrsin vaatii n. 1-2m vapaata tilaa päästäkseen kannon luo.

Verstan toiminnan keskeisimpänä arvona on luonnon kunnioittaminen. Liiketoiminnan periaatteina vastuullisuus, huolellisuus sekä luotettavuus. Versta täyttää tilaajavastuulain edellyttämät ehdot. Yrityksen tietoja voi tarkastaa Vastuu Group -palvelusta (ent. Suomen Tilaajavastuu). Yrityksellä on voimassa olevat tapaturmavakuutukset sekä vastuuvakuutukset liiketoiminnasta.

Työn tilaaminen. Pyydä ilmainen arviokäynti ja saat arvion jälkeen kilpailukykyisen tarjouksen pyytämiesi töiden suorittamisesta. Mikäli mahdollista, niin voit ennalta merkitä puut arviointia varten, jolloin Sinun ei itse tarvitse välttämättä olla läsnä arvioinnissa. Voit myös lähettää kuvia kaadettavista puista, kuvat saattavat joissakin tapauksissa nopeuttaa aikataulutusta työn suorittamiseksi. Kuvat voi lähettää esim. Whatsapin kautta, kuvia on hyvä ottaa läheltä ja kaukaa, lisäksi puun välitön läheisyys puun alta on hyvä kuvata kiipeilykaatoa ajatellen (kuvista on nähtävissä pudotusalue).

Kotitalousvähennystä saa tekemästämme työstä (mm. puun kaato, kiipeilykaato, kantojyrsintä) 60 %. Vähennyksen osuus henkilöä kohden on enintään 3500 € vuodessa (100 € omavastuu).

Verstan tapahtumia voi seurata Facebookin, Instagramin sekä YouTuben sivuilta – Versta Oy. Googlen kautta on myös mahdollisuus antaa palautetta palveluistamme.